Urheilugaalapäivään Päättäjäseminaari
16.1.2019 21:13 Uutiset / Urheilugaala Keski-Pohjanmaa

Liikuntarakentaminen - Urheilua vai elämystuotantoa

Liikuntarakentaminen - urheilua vai elämystuotantoa on ensimmäisen Päättäjäseminaarin teemana. Seminaari on 11. kerran järjestettävän Keski-Pohjanmaan Urheilugaalan oheistapahtuma. Tapahtuma on suunnattu erityisesti kuntapäättäjille, yritysjohdoille, seurajohdolle ja muille kiinnostuneille.

- Tavoitteenamme on uudistaa maakunnan urheilun juhlapäivää kiinnostavalla etko-tapahtumalla. Tänä vuonna seminaarin aiheeksi valikoitui luontevasti liikuntarakentaminen, joka on varsinkin Kokkolassa ajankohtainen aihe urheilupuiston suunnnittelun takia, seminaarin puhujia koonnut urheiluakatemian koordinaattori Timo Virolainen valaisee.

Seminaarin pääpuhuja on Jääkiekkoliiton entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Kalervo Kummola. Kummola on ollut keskeisesti vaikuttamassa Tampereen kansiareenan syntyyn. Kansiareenaan suunnittelussa on pyritty huomioimaan urheilun, kulttuurin, viihteen ja elinkeinoelämän. Vastaavanlaisia elämyskeskuksia on suunnitteilla myös Helsinkiin, Jyväskylään Hippokselle, Turkuun, Ouluun ja Lappeenrantaan.

- Kummola on ollut monessa urheilun ja erityisesti jääkiekon uudistuksissa rohkeana alullepanijana ja suunnannäyttäjänä.

Paikalle on saatu myös Veikkauksen edunvalvontajohtaja Hannu Kareinen sekä Seinäjoen Jouppilanvuoren kupeeseen OmaSp-stadionin rakentanut yrittäjä Raimo Sarajärvi, joka on toiminut vahvasti liiga-SJK:n taustalla.

Kokkolan kaupungin keskuspuiston suunnitteluryhmä osallistuu seminaariin kokonaisuudessaan. Ryhmän puolesta kommenttipuheenvuoron käyttää Jouni Laitinen. Seminaariin on ilmoittautunut jo vajaa kolmekymmentä osallistujaa.

Seminaari pidetään Sokos Hotel Kaarlessa klo 13.00 - 16.00. Seminaari alkaa keittoluonaalla. Hotellilta on järjestetty yhteiskuljetus juhlapaikalle Snellman-salille ja juhlan jälkeen takaisin hotellilperusliikuntale.


   
Urheilugaala Keski-Pohjanmaa
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtumat
 
 Aikajanatapahtuma
 
 Äänestys
Kategoriat