Katri Mustola teki vuoden urheiluteon
24.1.2018 21:26 Uutiset / Urheilugaala Keski-Pohjanmaa

Pikajuoksija Katri Mustola keräsi eniten ääniä vuoden urheiluteoksi

Juha Savela (KP)

Kalajoen Junkkareiden juoksija Katri Mustolan menestys viime kesän Kalevan kisoissa säväytti eniten Keskipohjanmaa-lehden ja Keski-Pohjanmaan Liikunnan vuoden urheiluteko -äänestäjiä. Mustola keräsi KP24.fi-verkkosivuston äänestyksessä yli 22 prosentin ääniosuuden ja vei siten voiton.

– Tietysti tämä tuntuu hyvältä. Olen kovin otettu tuloksesta ja siitä, että pystyn omalla suorituksillani tarjoamaan ihmisille elämyksiä, Mustola sanoi äänestystuloksen kuultuaan.Mustola palkitaan vuoden urheiluteosta Keski-Pohjanmaan Liikunnan urheilugaalassa lauantaina Kokkolassa.Onko Mustolalla tarjota alkaneelle vuodelle uusia elämyksiä?


– Katsotaan, olisiko jotain tarjolla. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, juoksen muitakin matkoja kuin 400 metriä.Eli ensi kaudella Mustolan tarkoituksena on juosta myös 800 metriä.

– Ajatusta on kypsytelty jo pari vuotta. Kasisatasen ohjelmaan ottamisen vuoksi myös harjoittelussa on kokeiltu uusia juttuja. Ainakin peruskuntokakkosella homma on toiminut hyvin, Mustola kertoo.Ensi kesän päätavoitteita ovat Kalevan kisat Jyväskylässä sekä EM-kisat Berliinissä.
– Kalevan kisat ovat ensin, katsotaan sitten, miten käy EM-kisojen suhteen, sanoo Mustola, joka kilpaili jo Zürichin EM-kisoissa neljä vuotta sitten.Talven hallikausi sen sijaan jää Mustolalta väliin.– En kilpaile hallissa. Jalkani ärtyy helposti hallissa juostessa. Senkin vuoksi jätän hallikauden väliin. Talvi kuluu treenien ja opiskelun merkeissä.

Yhteensä yli 700 äänestäjää

Vuoden urheiluteko -palkittiin nyt toista kertaa. Äänestyksessä oli mukana yhdeksän Keplin palkintoraadin nimeämää ehdokasta, joita sai äänestää KP24.fi:n verkkosivulla 10.1. saakka. Määräaikaan mennessä tuli kaikkiaan 710 ääntä, joista Mustola siis keräsi 152 eli 22,06 prosenttia. Mustola saavutti Kalevan kisoissa Seinäjoella kultaa 400 metrillä ja pronssia 200 metrillä.Mustolan jälkeen toiseksi sijoittui IK Myranin naisten eteneminen liigakarsintaa, joka keräsi 129 ääntä ja 18,72 prosentin osuuden. Miltei samaan ylsi Marko Forsellin saavutus triplatriathlonilla Saksassa. Se sai 126 ääntä ja 18,29 prosentin osuuden.Äänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin kuusi Keskipohjanmaan ja Keplin lahjoittamaa palkintoa. Arvonnassa voittaneille on jo ilmoitettu palkinnoista. Arvonnassa onni suosi seuraavia: Marianne Törnvall (lahjakortti KePUTin Rukasport-lomaosakkeeseen), Jukka Pakola (Keskipohjanmaan neljän kuukauden tilaus), Riitta Heittokangas (Keskipohjanmaan neljän kuukauden tilaus), Henna Lassila (osallistumisoikeus Kokkola City Runille 2018), Anni Kekolahti (Inbody-kehonkoostumusmittaus) ja Heidi Hakala (urheiluhistoriakirja ”Sata tarinaa urheilusta”).

Kelski-Pohjanmaan urheilugaala kymmenettä kertaa

Vuoden urheiluteosta palkittava Katri Mustola on yksi monista keskipohjalaisurheilijoista ja taustatoimijoista, jotka palkitaan lauantaina 27. tammikuuta Kokkolassa järjestettävässä Keski-Pohjanmaan Liikunnan Urheilugaalassa. Nykymuodossaan keskipohjalainen urheilugaala järjestetään nyt kymmenennen kerran. Snellman-salilla järjestettävä juhla huipentuu Keplin vuoden urheilijan julkistamiseen. Viime vuosilta tuttuun tapaan palkitaan myös mm. vuoden nuori urheilija, vuoden joukkue ja vuoden valmentaja monien muiden palkintojen ohessa.Tilaisuudessa palkitaan myös Keskipohjanmaa-lehden perinteiset urheilumitalien voittajat sekä tunnustuspalkinnon saaja.Juhlapuheen pitää Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi. Gaalassa juhlitaan myös Keski-Pohjanmaan Urheilun Tukijoiden 45-vuotistaivalta.Illan musiikista vastaavat Ida Elina sekä Konsan opiskelijoiden Nelisointu. Juontajina toimivat YLE urheilun hiihtoasiantuntija Kalle Lassila ja toimittaja Petri Kuikka.

VUODEN URHEILUTEKO-ÄÄNESTYS:

1) Katri Mustolan suoritukset Kalevan kisoissa: 22,06 % (152 ääntä).

2) IK Myranin eteneminen naisten liigakarsintaan: 18,72 % (129).

3) Marko Forsellin suoritus triplatriathlonilla Saksassa: 18,29 % (126).

4) Haapajärven voitto maakuntaviestissä Vetelissä: 11,61 % (80).

5) Sievi FS:n kolmas futsal-mestaruus: 8,71 % (60).

6) Teija Honkosen Spartathlon-juoksu Kreikassa: 6,68 % (46).

7) Perttu Ruuskan läpimurto jokeripelaajana: 4,94 % (34).

8) IF Minkenin sprinttiviestin SM-kulta: 4,35 % (32).

9) Halsuan Toivon B-poikien SM-kulta: 4,35 % (30).


   
Urheilugaala Keski-Pohjanmaa
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtumat
 
 Aikajanatapahtuma
 
 Äänestys
Kategoriat